ONLINE COURSE BABY MASSAGE

Met een baby massage doe je jezelf en je kindje een enorm groot plezier. In dit artikel vertellen wij welke voordelen een babymassage heeft (voor je kindje én voor jou als ouder). Daarna gaan we in gesprek met een expert op het gebied van babymassage: Jade van The Rub in Amsterdam.

Wat is een baby massage, vraag je je af. En wil jij weten hoe jij een babymassage kunt geven? Lees dan snel verder.

Waarom een baby massage?

Een baby massage heeft talloze voordelen – niet alleen voor je kleine ontdekkingsreiziger, maar ook voor jou en je partner. Waarom een baby massage zo goed is? Hieronder alvast een greep uit de voordelen:

  • Een babymassage ontspant en kalmeert ouder en kind. Stress die zich in het dagelijks leven ophoopt, kan door een fijne baby massage als sneeuw voor de zon verdwijnen. Je kindje wordt meestal rustig van een massage en valt daardoor mogelijk ook beter in slaap.

  • Door een baby te masseren, maak je het bewust van het eigen lichaam. Vooral in de eerste maanden na de geboorte kan je kleine ontdekkingsreiziger zich nog wat verloren voelen in de grote boze mensenwereld. Door je kleintje regelmatig te masseren in een veilige en serene omgeving leert het zichzelf beter kennen en bouwt het zelfvertrouwen op om de mooie wereld te leren kennen.

  • Een baby massage brengt de bloedsomloop op gang. Dat is niet alleen belangrijk voor een optimale lichaamstemperatuur, maar bloed is ook de transportband voor voedingsstoffen en mineralen naar de huid, spieren en bindweefsel. Zo ondersteun je ook een gezonde celgroei. Een baby massage kan krampjes tegengaan en bevordert een gezonde spijsvertering.

  • Een babymassage kan ouders een goed gevoel geven. Door met zo’n relatief eenvoudige techniek je kleintje van ongemak en pijntjes te bevrijden, ervaar je voldoening. Wedden dat je daarna bijzonder gemotiveerd bent om de techniek tijdens een babymassage cursus écht onder de knie te krijgen.

  • Je bouwt een innige band op met je kleintje. Door babymassage als vast ritueel in je dagstructuur op te nemen, heb je dagelijks een vast moment waarin jullie echt even tijd voor elkaar nemen. Vooral ook voor je partner is dit de ideale gelegenheid om even intensief met de dagelijkse verzorging bezig te zijn, en je kleine ontdekkingsreiziger letterlijk van top tot teen te verwennen. Heb je soms last van sombere buien na de zwangerschap? Dan kan een baby massage helpen deze beslommeringen de baas te worden en een gezonde relatie met je kindje op te bouwen.

Lees HIER het interview van Jade met Lillydoo

 

SUBSCRIBE TO  OUR NEWSLETTER

error: Content is protected !!