Het nieuwe jaar is aangebroken, en veel van ons hebben goede voornemens gemaakt. Of dit nu is gezonder eten, meer sporten of minder stressen, ieder van ons wil het jaar beginnen om de beste versie van zichzelf te worden. Bij The Rub kunnen wij iedergeval met éen van die voornemens helpen. Minder stressen is waar wij goed in zijn, en wat wij doorgeven aan onze klanten. Toch zijn er veel mensen die massages slechts als een luxe zien, en niet als een investering in je lichaam voor het nieuwe jaar. Bij The Rub weten wij dat de ene massage niet de andere is, en kennen we de goede effecten van massages op het lichaam. Toch is dit niet helemaal bij iedereen bekend.
Daarom in deze blog, de bekendste mythes over massages en of deze kloppen. 
“Massages zijn enkel verwennerij”
Als er iets is wat vaak wordt gezegd over massages, is wel dat het enkel verwennerij is. Veel mensen associëren een massage met luxe, en zien het niet als onderdeel van de essentiele onderhoud van het lichaam. 
Massages hebben veel voordelen, zoals het verlichten van stress en spanning in de spieren. 
Het kan helpen met het herstel van een blessure, en massages zoals Migraine Massages zijn gemaakt om klachten van migraine weg te nemen.  
Door massages gaat de bloeddruk ook omlaag, wanneer men langer en vaker massages neemt. 
Kortom, genoeg voordelen voor je lichaam en dus niet alleen verwennerij!
Maar.. we moeten toegeven dat een massage wel altijd als een cadeautje voelt natuurlijk ;). 
“Tijdens een massage moet je stil zijn en kun je geen vragen stellen aan de therapeute”
Dit is bij The Rub nooit het geval. Als je vragen hebt, of iets wilt aangeven bij de therapeute dan kan dit altijd! Voel je vooral niet bezwaard om aan te geven dat iets wel of niet goed voelt. Al onze masseuses vinden het leuk om dingen uit te leggen, en geven graag tips in hoe je goed voor je lichaam zorgt. Schroom vooral niet om om stretchoefeningen te vragen na een massage, zodat je ook zelf thuis kunt blijven werken aan een flexibel en gezond lichaam. 

“Het is niet veilig om een massage te nemen als je zwanger bent!”
De honderden zwangere vrouwen die bij The Rub komen, weten intussen wel beter! Een massage is niet gevaarlijk, zeker niet wanneer dit vanaf het 2e trimester wordt gedaan. Onze bedden hebben een gat in het midden, zodat ook zwangere vrouwen een massage kunnen krijgen en compleet op hun buik kunnen liggen. Een massage kan goed helpen om de pijntjes en stress die een zwangerschap kan geven, weg te nemen. 
“Massages zijn alleen nodig bij pijnlijke spieren”
Wederom, dit is niet helemaal waar. Natuurlijk kunnen massages helpen met pijnlijke en stijve spieren. Maar, een massage doet nog zoveel meer! Naast de genoemde effecten op het lichaam kan een massage ook erg goed helpen bij stress. Het is bewezen dat massages kunnen helpen bij het verminderen van paniekaanvallen en PTSD en het heeft ook een positieve invloed op mensen die kampen met depressie. Ook kan littekenweefsel (bijvoorbeeld van een keizersnee) sneller worden afgebroken met behulp van massages. Zo blijkt maar dat er veel en verschillende functies zijn van een massage! 
“Massages kunnen cellulitis weg laten gaan!”
Hoe fijn we dit ook zouden vinden.. helaas klopt deze mythe niet. Sporten en een gezonde levensstijl onderhouden kunnen zorgen dat cellulitis vermindert. Helaas kan een massage dat niet doen.. Je lichaam kan er na een massage natuurlijk wel mooier uitzien, dit komt omdat het lichaamsvocht wordt afgedreven en de circulatie wordt bevordert. 
Daarnaast is cellulitis natuurlijk niet schadelijk, en is iedereen mooi met en zonder. 

 

“De effecten van een massage zijn maar van korte duur”
Een massage is op het moment zelf natuurlijk enorm fijn. Echter, een goede massage therapeut weet er voor te zorgen dat je nog dagen na je massage je goed voelt. Omdat spieren een lange herinnering hebben. Door regelmatig terug te komen bij de masseuse kan je lichaam werkelijk veranderen, en je postuur verbeteren. Sommige deep tissue massages werken nog 4 uur na de massage door! Het goede gevoel blijft dus niet achter op de massagetafel. 

SUBSCRIBE TO  OUR NEWSLETTER

error: Content is protected !!