De meeste van ons zullen het wel herkennen, in de winter zit je minder lekker in je vel. De zomer en vakanties zijn voorbij, de lucht is grijs en dit helpt allemaal niet voor de gemoedstoestand. Zo’n 1.3 miljoen Nederlanders heeft last van een winterdipje, dus alleen ben je hier zeker niet in! Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen zodat je je snel weer beter voelt. 

Minder energie, en een beetje down? Je energie is laag en je hebt minder zin om mensen te zien of te sporten. Eigenlijk zou je dit wel moeten doen, want dit kan erbij helpen om je snel weer goed te voelen. Wij hebben de volgende tips verzameld, zodat jij je snel weer de oude voelt! 

1. Verwarm jezelf met voeding

Verwarmende voeding laat je meteen goed voelen, zeker op de dagen dat het ook al in de ochtend donker en koud is. Pap in de ochtend, of soep als lunch zorgen voor een verwarmend gevoel de hele dag door. 

Heb je moeite met water drinken als het buiten koud is? Kies dan voor thee en dan bij voorkeur verse gemberthee. Gember staat bekend om zijn zuiverende werking. Je lymfeklieren helpen je lijf om schadelijke stoffen af te voeren, en gember stimuleert deze klieren. Gember stimuleert bovendien je doorbloeding en zorgt er voor dat je lekker warm blijft als het buiten koud is. De Citea die wordt geschonken bij The Rub bevat ook gember, net als vanille en kaneel. Naast de schadelijke stoffen die worden afgevoerd door de toevoeging van kaneel, is de thee natuurlijk ook heel erg lekker! 

2. Gebruik etherische oliën

Het is bewezen dat mensen veel kunnen hebben aan etherische oliën wanneer zij in een winterdip zitten. De plaats in de hersenen waar alle geuren worden geregistreerd is met zenuwbanen verbonden met de hypothalamus en autonome zenuwstelstel. Dit maakt dat geuren (in)direct zijn betrokken bij allerlei processen in je lijf, waaronder je stemming. 

Bij The Rub verkopen wij verschillende oliën en sprays die een kalmerend effect hebben. 

Wij hebben we een eigen roomspray met noten van Amber, zodat je het fijne kalme gevoel van The Rub thuis kunt brengen. Daarnaast bevatten de sprays van Rock your World allemaal etherische oliën en hebben verschillende functies. Zo zorgt de harmonizing spray balans en rust in huis en in jezelf, en de uplifting bath & body oil werkt troostend en kalmerend. Dit kan allemaal bijdragen aan een prettiger gevoel en meer balans tussen hoofd en lichaam. 

Naast de online shop zijn al deze producten ook te krijgen bij ons in de winkel! 

3. Zorg dat je veel buiten bent! 

Het is een simpel gegeven, maar werkt echt! Extra minuten aan daglicht doen de mens goed. Mentaal als fysiek is het een goed idee om veel buiten te zijn. Je denkt misschien dat je hier geen tijd voor hebt, maar die lunchpauze kan ook buiten besteed worden! Of maak na het avond eten met een geliefde of vriend nog even dat ommetje. Indien het echt heel erg regent of sneeuwt, en naar buiten gaan dus niet kan, is er natuurlijk ook altijd nog de daglicht lamp. Zo’n lamp bootst de stimulerende kracht van daglicht na en stimuleert speciale receptoren in je ogen die de natuurlijke reactie van het lichaam op zonlicht activeren. Hierdoor ga je je energieker en fitter voelen over verloop van ongeveer 2 weken. 

4. Neem een helende massage

Los dat een massage erg fijn is voor jouw spieren, is het ook erg belangrijk voor jouw mentale gezondheid. Jezelf regelmatig een massage gunnen zorgt ervoor dat jij kunt ontladen, ont-stressen en vooral ook opladen. Cruciale energie die nodig is om jezelf optimaal te voelen tijdens de winterperiode.

 

Mochten de klachten erger worden en het meer op een winterdepressie begint te lijken, neem dan vooral contact op met je huisarts of psycholoog, en neem klachten serieus.

SUBSCRIBE TO  OUR NEWSLETTER

error: Content is protected !!