Voor het boek MAMA’en van Nina Pierson schreven wij een korte massage handleiding voor zwangere vrouwen, specifiek voor de partner. Zo kun je niet alleen bij The Rub, maar ook thuis genieten van een heerlijke Mommy Rub. 

Aan je partner, 

Het mooie is dat je niks anders nodig hebt dan wat olie en je eigen sterke handen. Zeker tijdens de zwangerschap heeft het lichaam van je vriendin / vrouw veel te verduren. Hoe mooi als jij haar daarin kunt helpen en misschien zelfs klachten kunt voorkomen of verlichten? Het is voor jou een kleine moeite met een geel groot resultaat voor je partner. Daarnaast is het ook gewoon een fijn moment van samen tijd doorbrengen waar geen woorden voor nodig zijn. Hieronder vind je daarom een simpele massagehandleiding om je alvast een (stevige) hand op weg te helpen.

 

“Een korte massage handleiding voor partners” 
  1. Zorg voor een rustige omgeving (een opgeruimd en schoon huis doet wonderen).
  2. Creëer de juiste sfeer: tv uit en muziek aan. Steek eventueel wat kaarsen aan.
  3. Zet een fles massageolie klaar. Houd het simpel: pure sesam, amandel of jojoba olie zijn perfect. Voeg eventueel een paar druppels essentiële olie toe voor een lekkere geur. Lavendel werkt rustgevend, sinaasappel opwekkend.
  4. De makkelijkste manier om de massage te geven is op een stoel, waarbij de gemasseerde voorover leunt op de tafel, eventueel ondersteund met zachte kussens. Zorg ervoor dat de rugleuning aan de zijkant zit zodat je goed bij de rugt kunt. 
  5. Zorg dat het deel van haar lichaam dat niet gemasseerd wordt goed is ingestopt. Wanneer het lichaam niet beweegt, daalt de temperatuur met een paar graden.
  6. Vergeet niet zelf te genieten. 

Begin met een drukpuntmassage waarbij je met beide handen een paar intermitterende druk (kneedbeweging) over de hele rug van boven naar beneden toepast. Met een verwarmde olie in je handen maak je over de lengte een aantal strijkbewegingen van beneden naar boven. Zet vervolgens duim over duim neer, langs beide rugspieren van beneden naar boven. Masseer met stevige kneedbewegingen de bekkengordel, het gebied rondom het bekken, dus de hoge bilspieren en lage onderrug. Masseer vervolgens met een zachte druk het heiligbeen en leg je hand na afloop even stil neer terwijl je de warmte van je hand in haar lichaam voelt stromen. Sluit dit gedeelte af door met je hand de rug van boven naar beneden zachtjes en rustig af te strijken. Ga verder met de nek. Maak met 2 of 3 vingers cirkelbewegingen over de achterkant van de nek en vervolgens strijkbewegingen over de schedelrand, vanaf de oren tot de nek en terug. Ga aan het hoofdeinde staan en laat met een stevige druk je duim van de scheldeland via de nek richting de schouders glijden. Herhaal dit over de hele nek. Masseer nu haar hele hoofd met je vingertoppen. Als je vriendin dit fijn vindt, kun je nog afsluiten met een buikmassage. Die kan het best op bed gegeven worden. Ga zelf op bed tegen het hoofdeind aan zitten en laat je vriendin tussen je benen komen liggen, met haar rug tegen je buik aan. Zo kom je makkelijk bij haar buik. Smeer de buik in met wat olie en masseer deze heel zachtjes. Als ze al in een verder stadium van de zwangerschap is kan het zelfs zo zijn dat jullie kindje met de bewegingen gaat meebewegen of er juist rustig van wordt. 

 

SUBSCRIBE TO  OUR NEWSLETTER

error: Content is protected !!