Yoga Therapie is voor iedereen, maar extra fijn voor (nieuwbakken) mama’s

Wanneer was de laatste keer dat je minstens een uur met al je aandacht naar jezelf geluisterd hebt? Echt gevoeld hebt wat je fysiek voelt? En daar ook naar gehandeld hebt…?

Je herkent het vast, die pijn in je rug die er altijd is maar niet over lijkt te gaan, het onrustige gevoel in je buik of de ochtenden dat je in koud zweet wakker wordt met de ‘to do lijst’ voor de dag die komen gaat. Dit is je lichaam dat tegen je praat en aangeeft dat het rust nodig heeft. Maar je leven is druk, dus je gaat door en door…en door.

Of je bent net bevallen, je lichaam heeft een enorme prestatie geleverd en is toe aan rust, maar jij moet zorgen voor die kleine die grotendeels afhankelijk is van jou. Met als kers op de taart gebroken nachten en gevoelens van onzekerheid. Je hele systeem draait overuren.

In beide gevallen kom niet jij, maar iets of iemand anders op nummer 1. Heb je er wel eens over nagedacht dat als jij goed voor jezelf zorgt je ook beter voor de mensen om je heen kunt zorgen? Je gaat met meer plezier naar je werk en je kijk op het leven veranderd.

Als je dit inziet zou je zonder twijfel 2 keer per week een massage boeken, ga je wel een rondje buiten lopen tijdens je pauze, spendeer je meer tijd met je gezin en…boek je een yoga therapie sessie. Soms heb je gewoon even een zetje in de goede richting nodig en ook dat is goed voor jezelf zorgen. Het gaat om het jezelf toestaan en gunnen. Binnen yoga therapie werken we samen en wordt er voor jou gezorgd zodat je fit, gezond en vol energie in het leven staat.

Yoga Therapie…wat is het en hoe werkt het?

Het doel van yoga therapie is om de balans te herstellen op fysiek, mentaal en emotioneel gebied.

Oftewel de homeostase in het lichaam wordt hersteld, waarbij ons centrale zenuwstelsel een sleutelrol heeft. Als voorbeeld neem ik stress. Ons zenuwstelsel is de boodschapper die o.a. aangeeft hoeveel en welk hormoon er in ons lichaam vrijgemaakt moet worden. Als een persoon continu in een stressvolle situatie verkeert, zal er teveel stresshormoon in het lichaam komen waardoor je bijvoorbeeld nog steeds in een actie modus bent als je in bed ligt en wilt slapen. De balans is verstoord, je lichaam is in de war en heeft duidelijke signalen nodig dat het mag ontspannen.

Hier komen ‘de gereedschappen’ van yoga van pas, alles wat je doet binnen een yoga therapie sessie heeft direct een effect op jouw centrale zenuwstelsel. Waardoor jij duidelijk laat merken aan je lichaam dat het mag rusten, hierdoor ontstaat er een nieuwe berichtgeving en wordt er bijvoorbeeld minder stresshormoon aangemaakt.

Zelfhelend vermogen van het lichaam

Daarnaast werken we binnen yoga therapie met het zelfhelende vermogen van het lichaam. Als er genoeg energie is herstelt het lichaam zichzelf.

Na een bevalling moet je weer opnieuw in contact komen met je lichaam, je wilt graag weer aan de slag maar je weet nog niet wat je kunt doen en je kracht is nog niet op het oude niveau. Met yoga therapie word je volledig begeleid in het opbouwen van kracht, vertrouwen en herstel van je lichaam. Zeker bij moeders van jonge kinderen is het belangrijk dat je leert je energie te herstellen. Restorative yoga en yoga nidra spelen hierin een belangrijke rol. Binnen een sessie kan iemand zich volledig overgeven aan het moment, er wordt voor je gezorgd.

Yoga therapie is breed inzetbaar

Gevoelens van stress en de zorg na een bevalling zijn twee voorbeelden waar yoga therapie uitkomst kan bieden. Echter is mijn achtergrond en opleiding gestoeld op bio-medische kennis en kan ik mensen behandelen met verscheidende medische klachten zoals: hernia, hartklachten, blessures, spijsverteringsproblemen, diabetes, depressieve gevoelens, chronische pijn en auto immuun ziekten. Daarnaast werkt yoga therapie erg goed als ondersteuning bij fysiotherapie en chemotherapie.

ACTIE

Tot het einde van het jaar kun je in 3 korte sessie kennismaken met de elementen van een yoga therapie sessie. Je kunt het effect ervaren en ontdekken of yoga therapie iets voor jou kan zijn.

Een yoga therapie sessie is de perfecte balans tussen inspanning en ontspanning, de elementen die ingezet worden zijn:

  • Ademhaling (pranayama)
  • Stretches (asana)
  • Subtiele (vooral veilige) kracht oefeningen
  • Mindfulness / meditatie
  • Massage
  • Yoga nidra

Dus voel jij je gespannen, heb je slaapproblemen, ben je net bevallen of heb je andere klachten? Stuur mij een mail en dan beantwoord ik al je vragen en kunnen we kijken wat yoga therapie voor jou kan doen.

Ik heb al veel tevreden cliënten mogen behandelen, met enorm veel plezier en liefde! Geen enkele sessie is hetzelfde, wat het uitdagend maakt en me keer op keer enorm veel energie geeft.

Ik gun jou de connectie met jezelf en een leven vol energie en plezier.

Heel graag tot gauw!

Vianne Snoeren

Yoga Therapeut

The Yoga Therapy Institute

Accredited by The IAYT

vianne@yogav.nl

Door: Vianne Snoeren

SUBSCRIBE TO  OUR NEWSLETTER

error: Content is protected !!