DE VOORDELEN VAN ZWANGERSCHAPSMASSAGE

Een zwangerschapsmassage ontspant, maar er zitten veel meer voordelen aan.
Waarom is het gezond om jezelf dit regelmatig te gunnen?
Sta er maar eens bij stil hoe hard je lichaam tijdens de zwangerschap aan het werk is: alle belangrijke fysieke processen veranderen om ruimte te maken voor je baby en te zorgen dat hij zich kan ontwikkelen. Je lichaam is ervoor gemaakt, maar het kan wel een belasting zijn.

Onder invloed van zwangerschapshormonen worden je gewrichten soepeler en door het extra gewicht van je buik moeten je rug- en beenspieren harder werken. Daarom krijgen zwangere vrouwen het advies om het rustig aan te doen. Maar het kan best lastig zijn om jezelf die extra rust te gunnen, vooral als het ‘gewone’ leven met werkstress en/of de zorg voor een ouder kind doorgaat. Een zwangerschapsmassage laat je even helemaal ontspannen en opladen en helpt je om bewust stil te staan bij alle veranderingen.

Hier alle voordelen van een zwangerschapsmassage op een rij:

– Draagt bij aan goede slaapkwaliteit. Deep tissue massage helpt de productie van het hormoon melatonine en serotonine te verhogen in het lichaam. Als gevolg daarvan kom je sneller en dieper in slaap. Wanneer je tijdens je zwangerschap een massage krijgt, verbetert dit de kwaliteit van je slaap, wat een goed algemeen effect op het lichaam bevordert omdat je lekker uitgerust wakker wordt.

– Verlaagt stress- en angst Cortisol wordt het stresshormoon genoemd. Bij een massage, wordt het cortisol niveau in het lichaam aanzienlijk verlaagd. Het vermindert dus de aanmaak van stresshormonen en verbetert de aanmaak van ‘gelukshormonen’, waardoor je je kalmer, blijer en lekker in je vel voelt.

– Vermindert zwelling van de gewrichten. Oedeem is een medische term die wordt gebruikt voor zwelling. Het komt vaak voor tijdens de zwangerschap, en wordt veroorzaakt door een lage bloedsomloop en extra druk op de bloedvaten. Tijdens een massage wordt je bloedsomloop en lymfestelsel gestimuleerd, hierdoor wordt de ophoping van vocht in gezwollen gewrichten verminderd.

– Vermindert spierpijn en krampen. Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van spierpijn en krampen. Deze ongemakken ontstaan meestal als gevolg van spierspanning en verhoogde activiteit in de spieren. Door massage wordt je doorbloeding verbetert zo kan de spier weer ontspannen en worden de ongemakken sterk verminderd.

– Vermindert zenuwpijn. Een aantal vrouwen ervaart pijn aan de heupzenuw, vooral in de late stadia van hun zwangerschap. Dit komt doordat hun baarmoeder rust op de spieren in de onderrug en de bekkenbodem. Wanneer dit gebeurt, verlengt de druk de spanning naar de spieren in het boven- en onderbeen, wat resulteert in zwelling in deze gebieden. Dankzij de massage specialisten van The Rub, kunnen moeders de hulp krijgen die ze nodig hebben bij het loslaten van de spanning die ze voelen in de spieren in dit gebied. Door massage ervaren vrouwen tijdens hun zwangerschap minder pijn aan de heupzenuw.

– Verlaagt het risico op vroeggeboorte. Studies hebben aangetoond dat zwangere moeders die regelmatig een zwangerschapsmassage kregen minder kans hadden op een vroeggeboorte in vergelijking met vrouwen die tijdens hun zwangerschap geen massage kregen.

– Vermindert de stresshormonen van de baby. Behalve zwangerschapsmassage goed is voor de mommy to be, verlaagt het ook de stresshormonen bij je baby. Onderzoek heeft aangetoond dat massage een belangrijke factor is bij het verlagen van het cortisol niveau van de baby, zelfs als deze zich nog in de baarmoeder van de moeder bevindt. Heerlijk idee toch? Dat ook je  baby profiteert van al deze voordelen.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

error: Content is protected !!