Wij zweren erbij, magnesium vlokken voor in bad! Naast vitaminen, zijn mineralen ook onmisbaar voor je lichaam, en magnesium is daar een van. Zo’n mineraal badje is namelijk een enorm effectieve manier om magnesium tot je te nemen, en daarmee klachten als vermoeidheid, migraine en spierkrampen te verlichten.

Magnesium is een stof die we, net als ijzer, zink of calcium, niet zelf aanmaken. Vandaar dat dit een heel belangrijk mineraal is, dat we dus uit voedsel, supplementen of een magnesiumbadje moeten halen. Magnesium heeft vooral invloed op allerlei lichaamsprocessen, zoals de zenuwen die bepalen wat je denkt en de zenuwen die bepalen welke spieren gebruikt worden en welke niet. Daarom heeft magnesium voordelen voor zowel het lichaam als je mentale gezondheid. Magnesium zorgt in feite ook voor het kunnen ontspannen; niet alleen van de spieren, maar ook van de hersenen! 

En waarom nou juist badderen?

Je kunt natuurlijk ook allerlei supplementen slikken om je dagelijkse hoeveelheid mineralen op peil te houden. Alleen werken veel van deze middelen echter met magnesiumoxide, een vorm die nu juist minder goed wordt opgenomen in het lichaam. Daarnaast kunnen bij overdosering van magnesiumoxide gemakkelijk darmklachten als diarree plaatsvinden. In plaats van supplementen slikken, kun je daarom ook lekker een badje nemen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat magnesium in zoutvlokken heel goed wordt opgenomen door de huid en zo prima de bloedbaan kan bereiken. Daarnaast toonden de onderzoekers ook nog eens aan dat magnesium zorgt voor een beschermende reactie van de huid. 

Naast supplementen of de magnesium vlokken, zit magnesium veel in graanproducten, groente, melk en vlees. Mocht je daar niet genoeg van binnenkrijgen, kan het zomaar zijn dat je een tekort aan magnesium opgebouwd. Een tekort aan magnesium kun je merken aan een gevoel van vermoeidheid, spierkrampen en in extreme gevallen kun je zelfs last krijgen van hartritmestoornissen. Belangrijk dus om magnesium tot je te krijgen. 

 

Zie hieronder de 6 belangrijkste voordelen van magnesium:

 

1. Soepele spieren

Door magnesium is je zenuwstelsel in staat om signalen naar je spieren te sturen, bijvoorbeeld zoals het signaal naar je hart om te kloppen. Een tekort aan magnesium kan voor stijfheid in je spieren zorgen, daarom kan magnesium ook helpen voor het verlichten van spierpijn. 

2. Sterkere botopbouw

Magnesium zorgt ervoor dat het lichaam calcium kan opnemen, wat essentieel is voor de botopbouw. Daarnaast spelen de botten een belangrijke rol als je wel genoeg magnesium binnen krijgt; ze slaan namelijk de magnesium reserves op, tot wel 60% van al het magnesium in je lichaam. Het is daarom belangrijk om dagelijks genoeg magnesium binnen te krijgen, je kunt het op een ander moment vast goed gebruiken!

 

3. Energievoorziening stijgt

De energievoorziening van je lichaam is voor een groot deel ook afhankelijk van magnesium. Magnesium helpt namelijk bij de opbouw van enzymen en hun omzetting van voedingsstoffen naar energie. Wanneer je je vermoeid voelt, en je energievoorziening niet optimaal loopt, heb je waarschijnlijk een tekort aan magnesium. 

Daarnaast is magnesium ook belangrijk voor de afbraak van glucose en lichaamsvet. Als je wilt afvallen is het daarom belangrijk om je magnesiumspiegel aan te vullen voor de verbranding van suikers en vetten.

 

4. Depressie en stress verlagend

Magnesium heeft enorm veel invloed op het centrale zenuwstelsel. Kort uitgelegd: calcium is het mineraal dat belangrijk is voor het doorgeven van signalen. Magnesium is verantwoordelijk voor het bijhouden van normale hoeveelheden calcium in het lichaam. Zonder magnesium is het voor je zenuwstelsel niet mogelijk om signalen goed door te geven en voel je je dus niet in balans.

Daarnaast is uit verschillende onderzoeken naar voren gekomen dat een tekort aan magnesium leidt tot een achteruitgang van het functioneren van je hersenen. Zo kun je ook nagaan dat als je hersenen niet genoeg van de juiste brandstof krijgt, de reactie vergelijkbaar zal zijn met een tekort aan nachtrust. Je cognitieve vaardigheden nemen af, wat makkelijk gezegd het nadenken moeilijker maakt. Juist dat kan leiden tot stress of depressies, omdat je met een verminderde denkfunctie minder snel tot oplossingen voor problemen kunt komen. Daarnaast bevordert magnesium de brein elasticiteit, waardoor het makkelijker is om creatief met stress om te gaan. Een goede magnesiumspiegel hebben zorgt er dus voor dat je over je volle hersencapaciteit kunt beschikken en meer grip en balans hebt op jouw mentale gezondheid.

5. Beter geheugen

En dat is nog niet alles, want magnesium ondersteunt ook je geheugen! Het zorgt ervoor dat de plasticiteit van de hersenen behouden wordt en dat de verbindingen in de hersenen behouden blijven. Dit is belangrijk voor neuronen zodat zij de kortste weg kunnen afleggen om ervoor te zorgen dat jij een bepaalde taak kunt uitvoeren.

 

6. Hormonen in balans

Last but not least, magnesium stabiliseert ook je hormoon-level. Onderzoek laat zien dat als vrouwen voldoende B1 en B2 via de voeding binnen krijgen, ze veel minder last hebben van het premenstrueel syndroom (PMS). Naast de algemene voedingsmaatregelen kan er ook gesuppleerd worden met vitaminen, mineralen, essentiële vetzuren, kruiden en/of combinaties hiervan om klachten te bestrijden. Magnesium en vitamine B6 hebben een positief effect op stemmingen, vochtophopingen, gespannen borsten, gewichtstoename, hoofdpijn en huidproblemen (acne). 

 

___

 

Ben je enthousiast geworden over het gebruik van magnesiumvlokken? Neem dan eens een kijkje bij ons in de winkel (en binnenkort ook online), waar wij onze favoriete magnesium vlokken verkopen! Dit zijn zuivere magnesium vlokken van zeer hoge kwaliteit in kristalvorm en van 100% natuurlijke Himalaya magnesiumchloride.

 

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

error: Content is protected !!