Hatha Yoga

De meeste vormen van yoga in het Westen kunnen worden geclassificeerd als Hatha Yoga. Hatha verwijst naar de praktijk van fysieke yoga houdingen, wat betekent dat je Ashtanga, vinyasa, Iyengar en Power Yoga lessen allemaal Hatha Yoga zijn. Het woord “hatha” kan worden vertaald: als “opzettelijk” of “krachtig” of de yoga van de activiteit, en als “zon” (ha) en “maan” (tha).

The Rub - Amsterdam yoga rivierenbuurt

Yin Yoga

Bij deze zachte yogavorm, oefen je een serie zittende of liggende houdingen waarbij de spieren ontspannen blijven en waarbij je een lichte druk uitoefent op gewrichten en bindweefsel. Het is als een meditatie in een yogahouding; je oefent aandachtig zijn en je openstellen voor wat zich van binnen voordoet. De weerstand die je tegenkomt ga je verzachten met behulp van de ademhaling.

Yoga classes at the Rub Amsterdam Rivierenbuurt

Vinyasa Yoga

Bij deze vloeiende, dynamische vorm van yoga wisselen verschillende houdingen elkaar af op het ritme van de adem. De voortdurende focus op adem en beweging brengt de aandacht gemakkelijk in het nu en maakt dat je meer af kunt gaan stemmen op je eigen energie en ritme. De nadruk ligt in deze les op dynamiek en fysieke inspanning: het vergroten van (innerlijke) kracht, concentratie en uithoudingsvermogen.

Zwangerschaps Yoga

Zwanger zijn is een mooi en intens proces. Maar je zwangerschap is ook een tijd waarin veel verandert op lichamelijk, hormonaal, mentaal, en emotioneel gebied. Je maakt op verschillende manieren ruimte voor een kindje. In dit proces is het juist van belang om goed voor jezelf te zorgen. Een goede conditie van zowel lichaam als geest, vormt de beste voorbereiding voor de bevalling en de tijd erna.

Yoga Mind and Soul Amsterdam Rivierenbuurt

Ashtanga Yoga

De Ashtanga Vinyasa Yoga system is de meest intensieve vorm van Yoga dat bestaat uit een vaste sequence van houdingen (asana’s). Het is een volledige practice waar de adem het belangrijkste onderdeel is, en je bewegingen samensmelten tot een flow.
—>

De practice start altijd met de traditionele opening mantra, gevolged door een aantal zonnegroeten, staande houdingen, zittende houdingen, achteroverbuigingen, afsluitende houdingen. Omdat de houdingen altijd hetzelfde zijn, maakt het het makkelijker je aandacht naar binnen te keren zodat de practice een bewegende meditatie wordt.

ONLINE LESSEN

Goed Nieuws!! De lessen gaan met mooi weer naar buiten en met minder weer worden ze online aangeboden.

Tips voor de lessen:

  • Check of de les in het park is of online wordt gegeven
  • Download Zoom
  • Creëer een fijne yoga setting in je huis.
  • Je ontvangt 30min voor de les een mail met de link om mee te doen.
  • Inschrijven kan tot 1u voor aanvang van de les.
Yoga and meditation at the Rub Amsterdam Rivierenbuurt

Yin Nidra

In this Yin Nidra practice we are combining a restorative Yin Yoga practice with Yoga Nidra, also known as ‘yogic sleep’.  We will begin with a series of gentle and restorative Yin Yoga poses, and gradually move into a state of deep-relaxation meditation with Yoga Nidra as the class progresses.
—>

In Yoga Nidra you will relax in a comfortable savasana pose, letting go of everything for a moment and going on a journey to a deeper sense of self. Sometimes, during Yoga Nidra practice it can feel as though you’re sleeping, while in fact it’s a state between sleeping and being awake. It is in this state that our consciousness works on a deeper level.
—>

Yoga classes at The Rub Amsterdam

Yoga Nidra is one of the best methods for relaxation and rejuvenation of the body, mind, and soul. You will leave the class feeling refreshed and invigorated.
This class is low intensity and suitable for all levels.

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF